Autoredactie.nl

Het laatste autonieuws het eerst

Dit kost de nieuwe Hyundai KONA Hybrid

Hyundai heeft de prijzen van de nieuwe KONA Hybrid bekendgemaakt. Deze compacte SUV met hybrideaandrijflijn is er vanaf € 27.995,-

Hyundai levert de KONA Hybrid met Bluelink-connectiviteitsmogelijkheden, SmartSense-veiligheidstechnologieën en geavanceerde infotainmentfuncties. De uitrusting van de Hyundai KONA Hybrid is uiteraard vergelijkbaar met die van de KONA met benzinemotor, maar de hybrideversie is standaard voorzien van Smart Cruise Control en Forward Collision-avoidance Assist. De instapversie Comfort is verder uitgerust met onder meer lichtmetalen 16-inch velgen met Michelin Eco-banden, DAB+-radio met 7-inch touchscreen, audiobediening op het stuur en Bluetooth met spraakherkenning.

Een overzicht van de prijzen:

Hyundai KONA Hybrid
1.6 GDI Comfort€ 27.995,-
1.6 GDI Fashion€ 30.295,-
1.6 GDI Premium€ 33.795,-

Standaard een automatische transmissie

Standaard is de compacte SUV voorzien van een automatische transmissie. Anders dan bij een plug-in hybrideauto is het niet nodig de KONA Hybrid op te laden. De accu laadt automatisch op door de energie die tijdens uitrollen en remmen wordt opgewekt. De nadruk bij de KONA Hybrid ligt dan ook niet op het volledig elektrisch afleggen van grote afstanden, maar op een zo laag mogelijk benzineverbruik.

De benzine-aangedreven KONA verscheen in 2017 in Nederland. De KONA Electric volgde vorig jaar. Sinds zijn introductie zijn er in totaal bijna 120.000 van verkocht in Europa.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *