Autoredactie.nl

Het laatste autonieuws het eerst

Taxi Expo 2019: Lexus ES 300h laat zien wat hij kan

Lexus-ES-300

Op donderdag 10 oktober vindt in de Expo Houten de jaarlijkse netwerkdag voor taxi-ondernemers en opdrachtgevers van contractvervoer plaats. Lexus is aanwezig op de Taxi Expo 2019 met de Lexus ES 300h.

Hoog comfort en oog voor detail zit in het DNA van Lexus en het merk laat zich hierbij inspireren door de ‘Omotenashi’-filosofie. Een filosofie die gebaseerd is op eeuwenoude Japanse tradities en inspeelt op behoeften van mensen nog voordat deze ontstaan. Als je bijvoorbeeld op de Lexus ES afloopt, licht de verlichting rondom de portiergrepen op. Ook wordt de grond onder de portieren verlicht om te voorkomen dat je bijvoorbeeld in een plas stapt. En als het regent bij het instappen, dan stoppen de ruitenwissers om degene die instapt niet nat te spetteren.

GEZUIVERDE LUCHT

Een ander voorbeeld is de airconditioning die werkt met NanoeTM-luchtzuiveringstechnologie voor de juiste luchtvochtigheidsgraad, in combinatie met de Lexus Klimaat Conciërge. Deze persoonlijke assistent zorgt ervoor dat voor elke passagier in de auto de ideale temperatuur wordt ingesteld. Als tijdens het rijden de zon aan één kant van de bestuurder naar binnen schijnt, dan past het systeem alleen aan deze zijde de luchtcirculatie aan om de temperatuur op peil te houden.

RUST AAN BOORD

De Lexus engineers hebben veel tijd gestoken in technieken om het geluidsniveau aan boord van de Lexus ES zo laag mogelijk te houden. Zo is bijvoorbeeld de benzinemotor met vier actieve motorsteunen opgehangen (in plaats van de meer gebruikelijke drie motorsteunen). De voorruit en de zijruiten vóór zijn voorzien van geluidswerend akoestisch glas en in de motorruimte is gebruikgemaakt van een uitgebreid pakket akoestisch isolatiematerialen.

LEXUS HYBRID: LAGE TCO

Hybride auto’s zijn minder schadelijk voor het milieu dan conventionele benzine- of dieselauto’s, maar dat is niet het enige voordeel. Zo kun je tot 50 procent van de rijtijd volledig elektrisch rijden. Ook traditionele slijtage-onderdelen als de remmen hebben minder te lijden. Bij het loslaten van het gaspedaal wordt namelijk de energie die bij het vertragen vrijkomt benut om het accupakket op te laden.

De Taxi Expo 2019 vindt plaats in de Expo Houten. Deelname is gratis voor mensen die werkzaam zijn bij taxibedrijven, touringcarbedrijven en overheden. Lexus is te vinden op stand 4.21.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *