Autoredactie.nl

Het laatste autonieuws het eerst

De nieuwe Lexus RX 450h

Lexus RX450h

De Lexus RX 450h is wereldwijd de beste verkochte Lexus. En dat is niet voor niets aangezien de RX 450h bekend staat om zijn betrouwbaarheid en comfortabele wegligging. Lexus vond het tijd voor een nieuw model waarvan de levering in november start.

De eerste Lexus RX, die in 1998 op de markt kwam, vervulde een echte voortrekkersrol: de technici van Lexus waren er in geslaagd een SUV te creëren die comfortabel en makkelijk te rijden was, én die ook in de stedelijke omgeving perfect op zijn gemak bleek te zijn. Door deze unieke combinatie van kwaliteiten werd de RX al snel de bestseller van Lexus. Door de jaren heen is het RX-concept verder verbeterd en verfijnd. Zo was de Lexus RX 400h uit 2005 de eerste luxe SUV met zelfopladende hybridetechnologie. En in 2018 werd het leveringsgamma uitgebreid met een zevenszits versie. Sinds 1998 zijn wereldwijd meer dan 3 miljoen klanten gevallen voor het comfort en de luxe van de Lexus RX.

Interieur

In het ruime interieur van de nieuwe RX komen functionaliteit en luxe stijlvol samen. Het typische Lexus vakmanschap en het gebruik van verfijnde materialen draagt bij aan de unieke RX-sfeer. Het centrale scherm is vanaf nu een touchscreen en nog beter binnen bereik van zowel bestuurder als passagier. De voorstoelen met extra verstelmogelijkheden in de hoogte (+15 mm) bieden maximaal comfort en optimale steun. De bestuurdersstoel kan dichtbij het stuur geplaatst worden waardoor een actieve zitpositie mogelijk is. Het meubilair weerspiegelt het vakmanschap en oog voor detail van Lexus: het verticale stikpatroon oogt fraai en is zeer sterk. Het afwerkingspatroon van de stoelen komt overeen met dat van de deurpanelen.

Vertrouwde Hybride techniek

In Nederland is de nieuwe Lexus RX enkel leverbaar met een aandrijflijn waarbij de innovatieve zelfopladende hybride-technologie centraal staat. Hierbij gaat een 3,5-liter V6 een efficiënt samenspel aan met een elektromotor en een batterij die compacter is dan voorheen. Het totale vermogen bedraagt 230 kW/313 pk. Volgens Lexus ligt het verbruik op 5,8 l/100 km. En dat is best goed voor een auto van dit formaat.

Veiligheid van het hoogste niveau: Lexus Safety System+

In het Lexus Safety System+ komen alle veiligheidssystemen van Lexus samen. Deze dragen bij aan het voorkomen van ongevallen of aan het verminderen van de gevolgen van een impact. Het Pre-Collision System ‘ziet’ dankzij camera- en radartechnologie zowel overdag als ’s nachts voertuigen en voetgangers voor de auto. Overdag merkt het ook fietsers op. Als het nodig is, waarschuwt de auto de bestuurder. Als hij of zij dan remt, wordt de remkracht automatisch vergroot. Als de bestuurder niet reageert, kan de Lexus RX autonoom een remactie uitvoeren. Daarbij worden de gordels extra aangespannen. Dynamic Radar Cruise Control (DRCC) helpt de bestuurder een veilige afstand te bewaren tot de voorligger, ook bij lage snelheden. Als de weg weer vrij is, accelereert de Lexus RX automatisch tot de ingestelde snelheid. Lane Tracing Assist (LTA) biedt level 2 autonoom rijden waarbij de bestuurder de controle over de auto houdt. LTA is actief als de adaptieve cruise control is ingeschakeld. De rijbaanassistent is ook uit te schakelen. Road Sign Assist maakt gebruik van een camera, die de belangrijkste verkeerstekens herkent. Deze worden weergegeven op het centrale display of het head-up display. Zo is de bestuurder bijvoorbeeld altijd op de hoogte van de geldende snelheidslimiet. Automatic High Beam (AHB) schakelt op basis van tegenliggerherkenning automatisch tussen groot- en dimlicht.

Levering vanaf november 

Het leveringsgamma start met de luxe Lexus RX 450h Hybrid AWD Business Line met standaard LED-koplampen en –achterlichten, 18-inch lichtmetalen velgen, lederen bekleding (Newport), Climate Control met Nano-e technologie, verwarmde, 8-voudig elektrisch verstelbare voorstoelen (met 2-voudige lendensteun), een met leder bekleed stuur met paddle shifts en het Lexus multimediasysteem met 8-inch touchscreen en smartphone-integratie (Apple CarPlay, Android Auto). De nieuwe Lexus RX is er ook als Luxury Line, Executive Line, President Line, en F SPORT Premium. De Executive Line en de President Line zijn er ook in zevenzits uitvoering.

De Lexus RX 450h Hybrid AWD Business Line is er vanaf 76.995 euro. De levering start in november.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *