Autoredactie.nl

Het laatste autonieuws het eerst

Bijzondere concept car uit Korea: Kia Futuron

Kia Motors presenteert de Futuron Concept. Met dit vierwiel-aangedreven SUV-coupé studiemodel laat Kia zien hoe het merk over de toekomst denkt.

De naam Futuron is opgebouwd uit de woorden ‘future’ en ‘on’ die verwijzen naar het elektrische, actieve karakter van toekomstige SUV’s van Kia. De moderne, gedurfd vormgegeven lichtgewicht carrosserie is voorzien van volledig elektrische vierwielaandrijving en een flexibel, hightech interieur.

Elektrische SUV-coupé met ‘360o-design’

De Kia Futuron Concept heeft zogenoemde ‘360o-design’ dat te herkennen is door pure, soepele vormen die vrij zijn van versieringen. Het lage profiel van de SUV-coupé geeft een duidelijk beeld van de designtaal voor de toekomstige modellen van Kia; zelfverzekerd, sportief en modern. De bijzondere vormgeving is mogelijk dankzij de elektrische aandrijflijn. Een accu met grote capaciteit is onder de vloer gemonteerd en levert de elektriciteit voor de vier elektromotoren die in de wielen zijn gemonteerd. Daardoor heeft de Futuron Concept niet alleen een laag zwaartepunt ondanks zijn aanzienlijke hoogte en bodemvrijheid, maar ook een moderne elektrische aandrijflijn die zorgt voor flitsende reacties op de input van de bestuurder.

Nieuwe Tiger Face van Kia

De voorzijde van de Futuron is een nieuwe interpretatie van de ‘tiger nose’ grille die de modellen van Kia al sinds meer dan tien jaar kenmerkt. Het principe van het design is hetzelfde; een scherpe omtrek met twee vlakjes in het midden. De designers van Kia hebben de vorm echter verbreed en een ingetogen, elegante ‘tiger face’ ontworpen. Het nieuwe front drukt, net als dat van de ‘Imagine by Kia’ Concept die Kia eerder dit jaar presenteerde, een nieuwe designtaal uit voor de toekomstige elektrische modellen van Kia.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *