Autoredactie.nl

Het laatste autonieuws het eerst

Icoon: De nieuwe Renault Espace

Renault Espace 2020

Met meer dan 1,3 miljoen verkochte exemplaren sinds 1984 is de Renault Espace uitgegroeid tot een icoon. Het model mag zich met recht vooruitstrevend noemen. Ook de vijfde generatie: een topklasse crossover met een gedurfd ontwerp.

Vooral bij de uitvoering INITIALE PARIS komt het karakter van de Espace volledig tot uiting. Deze uitvoering is voorzien van het beste dat Renault te bieden heeft en biedt passagiers topklasse interieurambiance en een zintuiglijke ervaring die aanraking, gehoor, reuk en rijgevoel omvat. En dat in een Espace.

Driver display en Head-Up display

De uitvoeringen Intens en INITIALE PARIS zijn standaard uitgerust met een nieuw, 
10,2-inch TFT-cluster, waarop onder meer navigatie-aanwijzingen in 3D getoond kunnen worden. De lay-out van het instrumentarium verandert op basis van de gekozen rijmodus via Multi-SENSE.

Het TFT-cluster wordt aangevuld met een head-up display die relevante rijinformatie in het gezichtsveld van de bestuurder toont.

BOSE premium audio

BOSE, al meer dan tien jaar partner van Renault, heeft het premium audiosysteem van de nieuwe Espace herzien voor een betere geluidskwaliteit, ongeacht op welke stoel de passagier zit. Met twaalf krachtigere luidsprekers is het een drieweg-geluidssysteem zoals een high-end hifi-systeem voor thuis.

Nieuwe motoren

De TCe 225 EDC GPF is een 1,8-liter viercilinder benzinemotor met directe brandstofinjectie en turbotechnologie. De motor is ontwikkeld in samenwerking met Renault Sport en wordt ook geleverd in de Alpine A110. De TCe 225 is in de Espace standaard gekoppeld aan een 7-traps EDC-automaat met dubbele koppeling. In combinatie met de twin-scroll turbo en variabele kleptiming met drie posities staat deze motorisering garant voor een vermogen van 165 kW (225 pk) en een hoog koppel in een breed uitlopend toerengebied.

Blue dCi 160 EDC en Blue dCi 200 EDC

Het aanbod omvat ook twee uiterst moderne 2,0-liter dieselmotoren, die beide standaard gekoppeld zijn aan een 6-traps EDC-automaat met dubbele koppeling.

De Blue dCi 160 EDC levert een maximumkoppel van 360 Nm bij 1.500 t/min en biedt een uitstekende mix van prestaties, efficiency en comfort voor iedere dag.

De Blue dCi 200 EDC met 400 Nm koppel bij 1.750 t/min staat garant voor een felle reactie en krachtige acceleratie bij elk toerental.

Beide Blue dCi dieselmotoren zijn uitgerust met SCR- (Selective Catalytic Reduction) en AdBlue®-technologie voor het terugdringen van NOx en andere emissies.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *