Autoredactie.nl

Het laatste autonieuws het eerst

Dit is de vernieuwde Kia Rio

Kia Rio 2020

Kia introduceert later dit jaar de vernieuwde Rio. Het is de eerste Kia met 48V mild-hybridtechnologie in combinatie met een benzinemotor én de intelligente ‘clutch-by wire’ handbak. Hij arriveert in het vierde kwartaal van dit jaar in Nederland.

De vernieuwde Rio komt met twee belangrijke Kia primeurs. Hij is het eerste model uit de line-up van het merk dat leverbaar wordt als EcoDynamics+ mild-hybrid met benzinemotor en de eerste Kia met de intelligente, handgeschakelde versnellingsbak. De nieuwe ‘EcoDynamics+’ aandrijflijn koppelt de nieuwe ‘Smartstream’ 1.0 T-GDi benzinemotor (turbocharged gasoline direct injection) aan een 48V MHEV-systeem met elektrische ondersteuning en een regeneratief remsysteem.

De nieuwe Smartstream-motor vervangt de 1.0 T-GDi van de ‘Kappa’-generatie en is onder meer uitgerust met Continuously Variable Valve Duration (CVVD). Met CVVD kan de motor naadloos schakelen tussen verschillende verbrandingscycli, afhankelijk van de belasting, waardoor de efficiëntie in alle rijsituaties wordt gemaximaliseerd. De Smartstream-motor produceert hetzelfde vermogen als de vorige Kappa-motorenlijn – 100 pk of 120 pk – en biedt een 16% hoger maximumkoppel voor de versie met 120 pk (200 Nm). De 1.0 T-GDI met 100pk krijgt nu een zesversnellingsbak (voorheen een vijfbak).

Kia Rio 2020

De Rio EcoDynamics+ is een van de eerste modellen van Kia die is uitgerust met de nieuwe intelligente handmatige transmissie (iMT) van het merk. De koppeling van de iMT werkt niet mechanisch, maar geheel elektronisch. Het systeem integreert naadloos met de MHSG om de motor eerder uit te schakelen bij het uitrollen, voor een verder verlaagd brandstofverbruik.

Innovatieve assistentie- en veiligheidssystemen

De compacte Kia krijgt een arsenaal aan nieuwe assistentiesystemen aan boord, zoals Forward Collision-Avoidance Assist (FCA) met voetganger-, voertuig, én fietserherkenning, Lane Keeping Assist (LKA), Driver Attention Warning (DAW) en Blind-Spot Collision Warning (BCW).

De vernieuwde Rio biedt daarboven een aantal nieuwe actieve veiligheidssystemen om de inzittenden nog beter te beschermen. Mooie voorbeelden zijn Blind-Spot Collision-Avoidance Assist (BCA), Intelligent Speed Limit Warning (ISLW), Smart Cruise Control (SCC) en Lane Following Assist (LFA).

Een primeur in dit segment is het Leading Vehicle Departure Alert. Dit systeem waarschuwt de bestuurder wanneer hij of zij het niet doorheeft als de voorliggende auto optrekt.

Einde van het jaar verwacht bij de dealer

De vernieuwde Kia Rio arriveert in het vierde kwartaal van dit jaar in Nederland. De prijzen en specificaties worden in aanloop naar de marktintroductie bekendgemaakt. Ook deze Kia komt standaard met de unieke garantie van 7 jaar of 150.000 km.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *