Autoredactie.nl

Het laatste autonieuws het eerst

Dit is de nieuwe Hyundai Tucson

Hyundai heeft de compleet nieuwe generatie Tucson onthuld. De marktintroductie van de Tucson vindt januari 2021 plaats. Snel gevolgd door een plug-in hybride-versie en een sportieve N Line-uitvoering.

De nieuwe Tucson is de vierde generatie van Hyundai’s bestseller. Sinds zijn lancering in 2004 zijn er wereldwijd meer dan 7 miljoen exemplaren van verkocht, waarvan 1,4 miljoen in Europa. Daarmee is de Tucson de bestverkopende SUV wereldwijd. Hyundai’s nieuwste SUV verschijnt op de markt met een revolutionaire, ambitieuze nieuwe look die aansluit bij de nieuwe designfilosofie van Hyundai: Sensuous Sportiness.

Hyundai levert de nieuwe Tucson met het grootste aanbod geëlektrificeerde aandrijflijnen in het SUV-segment, inclusief een hybride-, plug-in hybride- en 48-volt mild hybrid-aandrijflijn. Daarmee voltooit Hyundai de elektrificatie van zijn SUV-vloot in Europa.

‘Met Sensuous Sportiness beogen we de emotionele kwaliteiten van autodesign te verbeteren. We willen dat onze klanten in vervoering raken’, aldus SangYup Lee, Senior Vice President en Head van Hyundai Global Design Center. ‘De nieuwe Tucson is een indrukwekkend statement van Hyundai’s onstuitbare drang naar vooruitgang. Het geavanceerde, gedurfde ontwerp van de Tucson zorgt ervoor dat de SUV opvalt in dit meest competitieve segment van de auto-industrie.’

Parametric Hidden Lights

Het meest in het oog springende element van de nieuwe Tucson is zonder twijfel de grille, waarin Hyundai op innovatieve wijze zogenoemde Parametric Hidden Lights heeft verwerkt. Is de verlichting uitgeschakeld, dan vallen de donkere geometrische patronen van de grille op en is er geen onderscheid tussen de designelementen en de kenmerkende LED-dagrijverlichting die naadloos in de grille is geïntegreerd. Wordt de dagrijverlichting ingeschakeld, dan verandert het donkerchromen design van de grille dankzij state-of-the-art halfspiegelverlichtingstechnologie in juweelachtige vormen. Het voegt een opvallend element toe aan het verder zeer clean ogende design.

Het ruime interieur van de nieuwe Tucson – door Hyundai INTERSPACE genoemd – is net zo uitgesproken als het exterieur. Hyundai past vormen toe die geïnspireerd zijn op watervallen.

State-of-the-art technologie en connectiviteit

De volledig digitale cockpit bestaat uit een 10,25-inch instrumentencluster en een 10,25-inch AVN-T-touchscreen. Beide schermen zijn volledig te personaliseren. Het kleurenthema van de digitale cockpit verandert bijvoorbeeld afhankelijk van de gekozen rijstand.

Hyundai biedt met het infotainmentsysteem tevens de nieuwste Bluelink Connected Car-diensten, zoals Connected Routing, Last Mile Navigation, live parkeerinformatie en een nieuwe functie voor gebruikersprofielen. Klanten kunnen hun voertuig lokaliseren, op afstand ver-/ontgrendelen en informatie over het brandstofpeil bekijken via de Bluelink-app

Het infotainmentsysteem in de nieuwe Hyundai Tucson ondersteunt Apple CarPlay (en Android Auto voorbereiding). Via de 8-inch Display Audio zijn smartphones draadloos te koppelen. Andere infotainment- en connectiviteitsfuncties zijn onder meer een KRELL Premium-audiosysteem voor een verbeterde luisterervaring, een inductielader in de middenconsole om smartphones draadloos op te laden en USB-laadpoorten voorin en achterin.

Een nieuwe feature in de geheel nieuwe Tucson is kalenderintegratie in het infotainmentsysteem. Dit houdt in dat de gebruiker zijn Apple- of Google-agenda op de AVN-T-touchscreen kan bekijken. Synchronisatie gebeurt via de instellingen van de Bluelink-app. Via Hyundai LIVE Services is real-time parkeerinformatie en informatie over tankstationlocaties inclusief prijzen en weersinformatie op te vragen. Bestemmingen of POI’s kunnen ook vanuit de Bluelink-app naar het navigatiesysteem in de auto worden gestuurd.

Vierwielaandrijving en Terrain Mode

De nieuwe Hyundai Tucson biedt dankzij de nieuwe Terrain Mode-keuzeschakelaar ook rijplezier buiten de gebaande paden. Terrain Mode is beschikbaar op de hybride-versie met automatische transmissie en maakt gebruik van Hyundai’s kenmerkende HTRAC-vierwielaandrijvingstechnologie. Dit systeem maakt afhankelijk van de wielgrip en de voertuigsnelheid een betere koppelverdeling over de wielen mogelijk voor maximale grip. Er is keuze uit de rijmodi Mud, Sand en Snow.

Overzicht line-up:

  • 1.6 T-GDI Smartstream 110 kW (150 pk) met 48V mild hybrid – 2WD
  • 1.6 T-GDI Smartstream 169 kW (230 pk) hybride – 4WD
  • 1.6 T-GDI plug-in hybride

Marktintroductie

De nieuwe Hyundai Tucson staat vanaf januari 2021 in de Nederlandse Hyundai-showrooms. Hyundai trapt af met de benzineversie met 48-volt mild hybrid-technologie en de hybride-versie gevolgd door de Tucson Plug-in Hybrid, net als een bijzonder sportieve N Line-uitvoering. Prijzen maakt Hyundai binnenkort bekend.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *