Autoredactie.nl

Het laatste autonieuws het eerst

Dit is de nieuwe volledig elektrische E-Transit Custom

Ford zet een belangrijke stap in zijn elektrificatietraject door de eerste details vrij te geven van de geheel nieuwe, volledig elektrische Ford E-Transit Custom. Deze elektrische bedrijfswagen moet de benchmark worden in het 1-tons bedrijfswagensegment.

De E-Transit Custom is de eerste van vier volledig elektrische bedrijfswagens die Ford Pro voor 2024 zal introduceren. Ford heeft zijn nieuwste model zodanig ontworpen dat bedrijven moeiteloos kunnen overstappen naar de elektrisch aangedreven variant.

Van de grond af aan opgebouwd
De volledig elektrische E-Transit Custom is van de grond af aan nieuw opgebouwd om naadloos te kunnen aansluiten bij de productiviteitsverhogende en waarde toevoegende bedrijfsoplossingen van Ford Pro. De E-Transit Custom wordt via een uitgebreid platform ondersteund door software en laad-, service- en financieringsoplossingen van Ford Pro om op die manier de inzetbaarheid te verhogen en bedrijfskosten te verlagen.

Rijbereik tot 380 kilometer
De compromisloze en volledig elektrische aandrijflijn van de Ford E-Transit Custom is goed voor een rijbereik tot 380 kilometer3 (WLTP), is geschikt voor DC-snelladen en doet geen concessies ten aanzien van het trekgewicht. Bovendien brengt de bedrijfswagen met behulp van geavanceerde connectiviteit de productiviteit op een hoger plan.

Elektrisch vermogen binnen handbereik
Om ervoor te zorgen dat de E-Transit Custom een ongeëvenaarde klantervaring biedt, is veelvuldig gebruikgemaakt van de feedback en inzichten van gebruikers van bedrijfswagens. Tot de klantgerichte functionaliteiten behoort ProPower Onboard-technologie die stroom kan leveren aan gereedschappen, verlichting en apparaten op locatie.

De Ford E-Transit Custom heeft een nieuw expressief design met uitgebalanceerde proporties. Met zijn krachtige en onderscheidende uitstraling en volledige ledverlichting zet de bedrijfswagen de nieuwe designstandaard in zijn segment.

Eerder dit jaar kondigde Ford aan dat tegen 2024 de 2-tons E-Transit gezelschap krijgt van vier nieuwe, volledig elektrische bedrijfswagens als onderdeel van de iconische Transit-familie. Daartoe behoren ook de Transit Custom en Transit Courier, evenals de personenversies Tourneo Custom en Tourneo Courier.

De volledig elektrische Ford E-Transit Custom gaat naar verwachting in de tweede helft van 2023 in productie en maakt dan deel uit van het meest uitgebreide Transit Custom-aanbod in Europa ooit. Verdere productdetails worden in september van dit jaar vrijgegeven.

Alle varianten van de Ford Transit Custom worden geproduceerd door Ford Otosan, een joint venture van Ford in de Turkse provincie Kocaeli. Dit is de thuisbasis van de Europese productie van de Transit. De productiestart is onderdeel van de eerder aangekondigde investering van € 2 miljard van Ford Otosan in zijn faciliteiten.

3 Officieel gehomologeerde energie-efficiëntiecijfers worden dichter bij de verkoopdatum gepubliceerd. Gerichte actieradius en laadtijd op basis van door de fabrikant geteste waarden en berekening volgens de WLTP-cyclus. Het werkelijke bereik is afhankelijk van verschillende omstandigheden zoals rijgedrag, voertuigonderhoud en de staat en leeftijd van de lithium-ion batterij.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *