Autoredactie.nl

Het laatste autonieuws het eerst

Spectaculaire winst voor Toyota Gazoo Racing tijdens 6 Uur van Spa-Francorchamps

Toyota Gazoo Racing behaalde zijn eerste overwinning van het FIA World Endurance Championship (WEC)-seizoen 2022 na een dramatische, door het weer getroffen 6 Uur van Spa-Francorchamps. De Toyota Gazoo Racing GR010 HYBRID met startnummer 7 kwam als eerste over de finish.

Wereldkampioenen Mike Conway, Kamui Kobayashi en José María López, die de #7 GR010 HYBRID bestuurden, overwonnen een sterke uitdaging van Hypercar-concurrenten, evenals het beruchte Ardennenweer, om de tweede ronde van dit seizoen te winnen, het laatste evenement voor de 24 uur van Le Mans,

Zesde opeenvolgende winst                      

Het team vierde zijn zesde opeenvolgende overwinning op Spa-Francorchamps met de #7. De auto maakte een enorme comeback na een ongeval op Sebring. Helaas bereikte slechts één GR010 HYBRID de geblokte vlag in Spa. Sébastien Buemi, Brendon Hartley en Ryo Hirakawa reden aan kop toen hun GR010 HYBRID met startnummer 8 een probleem met het hybridesysteem kreeg.

Slechte omstandigheden

Regen, een ongeluk in de LMP2-klasse en steeds slechter wordende omstandigheden zorgden voor meerdere rode vlaggen. Toen de race met iets meer dan twee uur te gaan herstartte, reed Kamui Kobayashi tweede in de GR010 HYBRID met startnummer 7. Hij verspilde weinig tijd aan het inhalen van de #31 WRT voor de leiding toen de regen ophield en de baanomstandigheden begonnen te verbeteren.

Spannend einde

In de laatste anderhalf uur nam José María López het stuur van de #7 over voor de laatste stint. Hij hervatte de leiding van een spannende strijd om de overwinning tussen de drie Hypercar-deelnemers, totdat drie ‘full course yellows’ laat in de race het gevecht aan het front verstoorden.

José was volledig in controle tijdens de laatste fase van de race, terwijl de baancondities alsmaar verbeterden. Hij kwam na zes uur over de streep en won met 27,473 seconden verschil van de #36 Alpine.

Volgende ronde: Le Mans

Het team maakt nu de korte reis terug naar Keulen om zich voor te bereiden op het hoogtepunt van het WEC-seizoen, de 24 uur van Le Mans op 11-12 juni, waar Toyota Gazoo Racing voor de vijfde opeenvolgende overwinning zal strijden.

Resultaat race

1e #7 TOYOTA GAZOO Racing 103 ronden
2e #36 Alpine (Negrao/Lapierre/Vaxiviere) +27.473secs
3e #31 WRT (Gelael/Frijns/Rast) +1min 6.185secs
4e #41 Realteam door WRT (Andrade/Habsburg/Nato) +1min 40.676secs
5e #38 JOTA (Gonzalez/Da Costa/Stevens) +1min 48.571secs
6e #5 Team Penske (Cameron/Collard/Nasr) +1min 57.610sec
DNF #8 TOYOTA GAZOO Racing

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *